Kursus i Folingshjælp

Bliv klar til selv at hjælpe hoppe og føl både før, under og efter foling

En trin for trin hjælp til hesteejere, der gerne vil vide, hvornår en foling forløber normalt og hvornår og hvordan du selv bør gribe ind.
Du lærer at optimere vilkårene for hoppe og føl længe før foling. Du lærer selv at spotte om føllet vender korrekt og du får tips til at passe bedst muligt på dit føl i dets første timer, dage og måneder af livet.
Lad mig komme igang >>

Genkender du det her?

 • Du er nervøs op til foling, bekymret for om noget kommer til at gå galt
 • Du er i tvivl om hvornår du skal trække i føllet og hvornår alt er som det skal være
 • Du vil gerne hjælpe føllet med at stå og drikke, men skal du det?
 • Du er utryg ved om efterbyrden nu var som den skulle være
 • Du tør ikke selv stikke armen i hoppen af skræk for at gøre noget galt
 • Du er bange for ikke at kunne få fat på en dyrlæge hurtigt nok
 • Du er i tvivl om, hvilke handlemuligheder du har under foling

Det siger kursisterne:

Lene Flou, Fjordhesteavler

Det bedste ved kurset var instruktioner i at hjælpe ved foling, hvis det ikke går som det skal. Nu ved jeg også at jeg skal have en nødhjælpspakke parat, jeg ved hvad den skal indeholde og jeg vil huske barselsbesøget efter foling.

Lisbeth Forum Christensen, Førstegangsavler

Jeg deltog fordi vi skal have første føl og ønskede viden og blive “klædt” på til folingen. Jeg føler nu jeg er tryg ved folingen. Kurset har givet mig tryghed, viden og tro på ro. Jeg vil lade hoppen klare det selv, og kun hjælpe til hvis noget er galt.

Pernille Stokvad, Springrytter og Førstegangsavler

Jeg er ny i hele den her avls-/folingsverden, så kurset var virkelig godt til at ruste både min mor og jeg på, så vi ved hvad vi skal gøre i det tilfælde, at hoppen ikke selv kan klare folingen. Især gennemgangen af de forskellige måder et føl kan lægge på i maven og hvad man som menneske skal gøre i de forskellige situationer, var utrolig gavnligt. Jeg var glad for at lære, at en hoppe kopier sine tidligere folinger, og at det derfor er en god ide at se tilbage på hvad den tidligere har gjort. Nu ved jeg: 
 • Hvad jeg skal gøre alt efter hvordan føl og hoppe klarer det i folingen. 
 • Hvornår skal jeg tilkalde dyrlæge, hvilke tegn skal jeg se efter. 
 • Hvad der skal være i redskabskassen så man er klar hvis man skal hjælpe

Lisa Hansen, Amatør Travtræner

Jeg føler virkelig at jeg er blevet “klædt bedre på” og har også fået opgraderet mit medicinskab. Jeg har samme følelse når man tager et førsthjælpskursus, man håber aldrig at man for brug for det, men er uheldet ude, så ved man hvad man skal, uden at gå i panik. Jeg ved nu hvornår jeg skal reagere, tidmæssigt, både foling og når føllet er kommet til verden, hvor lang tid må der gå inden føllet har fået råmælk, efterbyrden osv

Maria Bjerg, Rytter og Avler

Jeg har mistet et føl der lå den forkerte vej, det var den værste oplevelse, hele familien var påvirket af dette. Jeg ringede til dyrlægen tidligt, allerede i dagene op til, og også den nat, men de bad mig slappe af og lade den være. Endelig kom dyrlægen, men den var druknet, og måtte trækkes ud med kæder af to store mænd. Den var så smuk og fin og vi havde været 15 min for sent på den. Jeg har ingen forklaring fået, før på jeres kursus, ingen snak, og har været virkelig bange hver gang siden, men så siger I, at man kan tjekke, og mine skuldre faldt på plads. Tusind tusind tak! Jeg ville ønske jeg havde vidst det.

Malene Birk, Galop og Military Avler

Efter kurset har jeg besluttet at i fremtiden kommer der dyrlæge på besøg inden foling, for at vide hvordan føllet ligger
Og igen efter for at gennemgå føllet. Ved at vide hvordan føllet ligger føler jeg mig mere klar til den foling der er på vej. Jeg var overrasket over at lære, hvor ofte føl skal have ormekur.

Jeanette Kjeldsen, Islænder Rytter på Hyggeplan

Kurset har givet mere ro i forhold til hvad det er jeg skal være opmærksom på. Jeg ved at jeg måske skal trække føllet ud med kæder og mærke efter hvordan føllet vender inden i hoppen. Jeg føler nu at jeg har ro og overblik over mine handlemuligheder.

Marie Andersen, Hesteejer og Avler

Jeg lærte om vigtigheden af at hoppen er i samme boks til slut i drægtigheden, pga antistoffer. Og fodring af hoppen uden at føllet kan spise det. Jeg er nu klar til at reagere hurtigt, hvis noget ser ud til at gå galt.
🔶 Kurset er for dig, der er førstegangsavler eller bare gerne være klædt bedre på til en foling.
 
🔶 Kurset er for dig, der har oplevet dårlige folinger før og gerne vil kunne gøre mere selv.
 
🔶 Kurset er for dig, der gerne vil optimere forhold for hoppen før foling og for føllet efter foling.
 
🔶 Kurser er for dig, der gerne vil være forberedt og mindske risikoen for at noget går galt under foling.
Lad mig komme igang nu >>

Hvem er underviseren?

Dyrlæge Niels Tellerup fra Horsedoc Hesteklinik i Herning er uddannet i 1992 fra Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole i København og med specialeisering i hest fra Royal Veterinary College i London.

Med 30 års efteruddannelse indenfor heste og erhvervserfaring fra blandt andet Bourbon Vale Equine Clinic i England og som selvstændig i Hesteklinik Herning og i Oslo.

Niels er desuden forfatter til adskillige videnskabelige bøger udgivet af Gyldendals forlag: "Spørg hestedyrlægen om hesten", "Hestens pasning og pleje" samt "Gyldendals Hestehåndbog"

Din investering svarer til en dyrlæge der starter bilen...
Eller måske en god fluespray...

Prisen er kun

Kr. 295,-

 • Ro i maven
 • Bedre ods
 • Forberedelse
 • Handlingsplan
START NU

Sidder du inde med ubesvarede spørgsmål?

Jeg er ikke i tvivl - Jeg er klar >>