Klædt på til foling

Vær forberedt på foling og hjælp selv hoppe og føl under fødslen

START HER >>

En trin for trin hjælp til dig, der gerne vil vide, hvornår en foling forløber normalt og hvornår og hvordan du selv bør gribe ind.
 
Optimér vilkår for hoppe og føl længe før foling og øg chancerne for en problemfri foling.
Få specialpris foråret 2024 >>

Genkender du det her?

  • Du er nervøs op til foling, bekymret for om noget kommer til at gå galt
  • Du er i tvivl om hvornår du skal trække i føllet og hvornår alt er som det skal være
  • Du vil gerne hjælpe føllet med at stå og drikke, men skal du det?
  • Du er utryg ved om efterbyrden nu var som den skulle være
  • Du tør ikke selv stikke armen i hoppen af skræk for at gøre noget galt
  • Du er bange for ikke at kunne få fat på en dyrlæge hurtigt nok
  • Du er i tvivl om, hvilke handlemuligheder du har under foling

Det siger kursisterne:

Lene Flou, Fjordhesteavler

Det bedste ved kurset var instruktioner i at hjælpe ved foling, hvis det ikke går som det skal. Nu ved jeg også at jeg skal have en nødhjælpspakke parat, jeg ved hvad den skal indeholde og jeg vil huske barselsbesøget efter foling.

Lisbeth Forum Christensen, Førstegangsavler

Jeg deltog fordi vi skal have første føl og ønskede viden og blive “klædt” på til folingen. Jeg føler nu jeg er tryg ved folingen. Kurset har givet mig tryghed, viden og tro på ro. Jeg vil lade hoppen klare det selv, og kun hjælpe til hvis noget er galt.

Pernille Stokvad, Springrytter og Førstegangsavler

Jeg er ny i hele den her avls-/folingsverden, så kurset var virkelig godt til at ruste både min mor og jeg på, så vi ved hvad vi skal gøre i det tilfælde, at hoppen ikke selv kan klare folingen. Især gennemgangen af de forskellige måder et føl kan lægge på i maven og hvad man som menneske skal gøre i de forskellige situationer, var utrolig gavnligt. Jeg var glad for at lære, at en hoppe kopier sine tidligere folinger, og at det derfor er en god ide at se tilbage på hvad den tidligere har gjort. Nu ved jeg: 
  • Hvad jeg skal gøre alt efter hvordan føl og hoppe klarer det i folingen. 
  • Hvornår skal jeg tilkalde dyrlæge, hvilke tegn skal jeg se efter. 
  • Hvad der skal være i redskabskassen så man er klar hvis man skal hjælpe

Lisa Hansen, Amatør Travtræner

Jeg føler virkelig at jeg er blevet “klædt bedre på” og har også fået opgraderet mit medicinskab. Jeg har samme følelse når man tager et førsthjælpskursus, man håber aldrig at man for brug for det, men er uheldet ude, så ved man hvad man skal, uden at gå i panik. Jeg ved nu hvornår jeg skal reagere, tidmæssigt, både foling og når føllet er kommet til verden, hvor lang tid må der gå inden føllet har fået råmælk, efterbyrden osv

Maria Bjerg, Rytter og Avler

Jeg har mistet et føl der lå den forkerte vej, det var den værste oplevelse, hele familien var påvirket af dette. Jeg ringede til dyrlægen tidligt, allerede i dagene op til, og også den nat, men de bad mig slappe af og lade den være. Endelig kom dyrlægen, men den var druknet, og måtte trækkes ud med kæder af to store mænd. Den var så smuk og fin og vi havde været 15 min for sent på den. Jeg har ingen forklaring fået, før på jeres kursus, ingen snak, og har været virkelig bange hver gang siden, men så siger I, at man kan tjekke, og mine skuldre faldt på plads. Tusind tusind tak! Jeg ville ønske jeg havde vidst det.

Malene Birk, Galop og Military Avler

Efter kurset har jeg besluttet at i fremtiden kommer der dyrlæge på besøg inden foling, for at vide hvordan føllet ligger
Og igen efter for at gennemgå føllet. Ved at vide hvordan føllet ligger føler jeg mig mere klar til den foling der er på vej. Jeg var overrasket over at lære, hvor ofte føl skal have ormekur.

Jeanette Kjeldsen, Islænder Rytter på Hyggeplan

Kurset har givet mere ro i forhold til hvad det er jeg skal være opmærksom på. Jeg ved at jeg måske skal trække føllet ud med kæder og mærke efter hvordan føllet vender inden i hoppen. Jeg føler nu at jeg har ro og overblik over mine handlemuligheder.

Marie Andersen, Hesteejer og Avler

Jeg lærte om vigtigheden af at hoppen er i samme boks til slut i drægtigheden, pga antistoffer. Og fodring af hoppen uden at føllet kan spise det. Jeg er nu klar til at reagere hurtigt, hvis noget ser ud til at gå galt.
🔶 Kurset er for dig, der er førstegangsavler eller bare gerne være klædt bedre på til en foling.
 
🔶 Kurset er for dig, der har oplevet dårlige folinger før og gerne vil kunne gøre mere selv.
 
🔶 Kurset er for dig, der gerne vil optimere forhold for hoppen før foling og for føllet efter foling.
 
🔶 Kurser er for dig, der gerne vil være forberedt og mindske risikoen for at noget går galt under foling.
Lad mig komme igang nu >>

Hvem er underviseren?

Peter Hjuler er hestepraktiserende dyrlæge, færdiguddannet med hestesygdomme som tilvalg fra “The Royal Veterinary College”, London i 1991 og har arbejdet i hestepraksis i over 30 år.

Peter har bl.a. undervist på “Sektion for Stordyrskirurgi”, på den Kongelige Veterinære og Landbohøjskole, København og har arbejdet i en højt specialiseret hestepraksis i England. Fælles for de mange forskellige steder han har arbejdet er, at han har lært noget nyt hver gang, og følte sig derfor på sikker grund, da han i 1997 startede egen hestepraksis med udgangspunkt i Randers.

Peter er nu klinikleder hos Horsedoc Hestehospitaler der med udgangspunkt i Århus

Derudover har Peter genneført specialuddannelse svarende til faghestedyrlæge ved University og Liverpool og kan kalde sig Cert. AVP (Certificate in advanced veterinary practise) 

Din investering svarer til en dyrlæge der starter bilen...
Eller måske en god fluespray...

Forårspris 2024

Kr. 396,-

  • Ro i maven
  • Bedre ods
  • Forberedelse
  • Handlingsplan
START NU

Sidder du inde med ubesvarede spørgsmål?

Jeg er ikke i tvivl - Jeg er klar >>